Geen producten (0)
Geen producten (0)

Wat is azijn en wat kun je ermee?

Azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur en ontstaat wijnazijn. Azijn is chemisch gezien een oplossing van 4 tot 15% azijnzuur in water met geur- en smaakstoffen. Als 'azijn' minder dan 4% azijnzuur bezit, mag het wettelijk geen azijn worden genoemd. Dit wordt aangeduid met edik. De Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur (1822-1895) ontdekte de azijnzuurbacteriën.

De culinaire toepassing is eindeloos denk maar is aan een heerlijke vinaigrette.

 

Sorteer op:  

Selestane witte wijn azijn met truffel Witte wijn azijn met truffel.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met limoen Witte wijn azijn met limoen.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met dragon Witte wijn azijn met dragon.
€ 8,60
Selestane balsamico azijn Balsamico azijn.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met cider witte wijn azijn cider.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met framboos Witte wijn azijn met framboos.
€ 8,60
Selestane rode wijn azijn met merlot Rode wijn azijn met merlot.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met walnoot Witte wijn azijn met walnoot.
€ 8,60
Selestane rode wijn azijn 2 maand gerijpt Rode wijn azijn 2 maand gerijpt.
€ 8,60
Selestane sherry azijn Sherry azijn.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met sjalot Witte wijn azijn met sjalot.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn Witte wijn azijn.
€ 8,60
Selestane witte wijn azijn met vijgen Witte wijn azijn met vijgen.
€ 8,60

Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.