Geen producten (0)
Geen producten (0)

Saffraan waarom zo kostbaar?

De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met ongeveer 2000 m2 saffraanplanten.

Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren. Saffraan is ook fijngemalen verkrijgbaar. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd.

Saffraan wordt onder meer toegepast in sauzen, rijst- en visgerechten, brooddeeg, desserts en melk. In Europa wordt saffraan veel gebruikt in Spanje, waar het een onmisbaar ingrediënt is in de paella. Men gebruikt saffraan in Italië bij de bereiding van risotto.

Sorteer op:  

Saffraan iran 5 gr. Saffraan bestaat uit de hele oranje bruine stempels van een…
€ 32,00

Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.