Hoge methoxypectine (HM) verkregen uit schillen van citrusvruchten
Eigenschappen: Het is een verdikkingsmiddel en / of geleermiddel (in aanwezigheid van suiker en zuur), speciaal aangewezen voor de vervaardiging van jam, in een dosis van 0,3 tot 0,5% afhankelijk van de formulering en de vereiste textuur.
Gebruik: Meng de pectine met de suiker. Onder krachtig roeren toevoegen aan het vruchtvlees. Breng aan de kook en voeg het zuur toe.
Toepassing: geschikte pH: 3,1-3,5. Minstens 50% toegevoegde suiker + zuur.
Opmerkingen: Thermo-onomkeerbaar.
Uitwerkingen: Jam met elementen in suspensie, snelle gelering en bakvullingen.
Allergenen: Geen allergenen
Dosering
- Jam: 0,3-0,5%
- Gelei en Pâte de fruit : 0,5-1%
© 2021 www.kookingredienten.nl