Laag methoxy geamideerde pectine (LMA) met toegevoegd calcium
Eigenschappen: Het is een verdikkingsmiddel dat speciaal is geïndiceerd voor de vervaardiging van zuivelproducten en gefermenteerde producten. Met een dosering van 0,5 à 2% produceert het na bewaring gestolde of geschudde zuivelproducten met een verbeterde consistentie.
Hoe te gebruiken: Meng met suiker en breng aan met krachtig schudden. Aan de kook brengen.
Toepassing: Zuivelproducten of media die calcium bevatten.
Waarnemingen: zonder synerese. Thermo-omkeerbaar tussen 40 en 60 ° C.
Uitwerkingen: Gelering van magere zuivelproducten en gefermenteerde producten, stabilisatie van crèmes, gegeleerd zonder de aanwezigheid van zuur.
Allergenen: Geen allergenen
Dosering
- Vlaaien: 0,5-0,7%
- Crèmes: 1-1,2%
- Gelachtig: 1,5-2%
© 2022 www.kookingredienten.nl