Trehalose 100%, disaccharide afgeleid van tapiocazetmeel.
Eigenschappen: Vertraagt de retrogradatie van zetmeel. Veel waterhoudend vermogen. Hoge glasovergangstemperatuur. Vertraagt eiwitdenaturatie. Het is bestand tegen bevriezing, is cryoprotectief en voorkomt de vorming van kristallen in ijs. Het versterkt de smaken, voorkomt de oxidatie van fruit en groenten, laat ze drogen en krijgt een zeer knapperige textuur. Het neemt niet deel aan Maillard-reacties. Stabiel voor hitte en zuur. Stoot vocht af in droog voedsel zoals snoep, gekarameliseerde noten, koekjes, sables en gedroogde meringues. Vertraagt het drogen en verhoogt het volume van opgeklopt deeg zoals biscuitgebak, mochi, sushi, enz. Het werkt als een stabilisator in slagroom, mousse en meringues. Vermijd synerese door het binnendringen van suiker in jelly beans en pâte á fruit. Hiermee kunt u knapperige snoepjes maken vanaf 120ºC. In maximaal 2% helpt het om het volume en de knapperigheid van bladerdeeg te vergroten.
Hoe te gebruiken: Gebruik tussen 10 en 30% om gewone suiker te vervangen. In sommige bereidingen zoals droge meringues kan tot 100% van het suikergehalte worden vervangen.
Toepassing: elk preparaat met watergehalte, ook met een hoog vetgehalte.
Waarnemingen: POD 45%, PAC 100%
Uitwerkingen: Uitwerkingen op het gebied van koken en gebak in het algemeen.
© 2022 www.kookingredienten.nl